Tuesday, April 14, 2009

MINGGU RAJIN SEDUNIA...


  1. Copy n paste resipi dari majalah..

    Resipi idly...

    1. 1 kg tepung beras.

    2. 250 gm kacang dal putih

    3. sedikit air.

    caranya..
  2. kisar tepung beras n kacang dal dengan air.
  3. peramkan selama 3 jam.
  4. tuang adunan ke dalam acuan.
  5. masak selama 15 minit.
  6. makan dengan kari dal or chutney.

RENDANG SIMPLE



yang ni resipi rendang simple..



ikut cara macam kat belakang packaging perencah rendang ADABI. cuma lebihkan daging or ayam sikit. kalau ikut resipi tu daging or ayam dalam 300gm ..lebihkan 100gm or 150 gm. lebihkan air untuk santan cair jugak dalam 100ml.
masak sehingga pekat dan tambah hirisan daun kunyit di akhir sekali.senang n cepat sekali memasaknye....

No comments:

Post a Comment