balik kenduri tu sampai rumah dah pukul 4 ptg..sebab on the way balik tu singgah di Tesco extra sekejap. Hujan lepat sampai senja so perut pun mula lah buat arrangament orkestra dia..tengok dlm fridge ada bilis & parmesan cheese so bancuh la adunan jemput bilis n cheese. Boleh tahan sedap gak ( masuk lift tekan sendiri lahhhh..hahaha) ..esoknya kak E goreng lebihan adunan tu pagi2 then bawa ke ofis..abis dan mber ofis kata sedap...Nak resipi senang ja tepung gandum,tepung naik sendiri, kan bilis, serbuk cili, parmesan cheese, garam, gula, daun sup, bawang. Tepung gandum mesti lebih dari tepung naik sendiri dalam nisbah 1:2. CUBA LA...MEMANG SEDAP
Yang ni plak hasil deco anak sedara kak E (gambo kat bawah). kak E buatkan pastry cruz dia then depa pun pulun la buat deconya..anak sedara kak E dok request nak makan fruit tartlet ni sejak dia pekena 5 biji starwberi tartlet kat Cameron Highland ari tu. Kak E pun terkejut tengok dia makan sampai 5 biji.Rupanya adunan pastry ni sama mcm adunan nak buat samperit ...so untuk lebihan doh pastry ni kak E buatkan samperit...saja nak lepas gian biskut raya..hehehe.
No comments:
Post a Comment